המכון הרפואי דחה את בקשתך לקבלת רישיון נהיגה? רישיונך נפסל מעילה של אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה או אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה? באמצעות טיפול משפטי מקצועי ונכון ניתן להשיב לך את רישיון הנהיגה.
מאמר זה ידון ויעסוק בנושא אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה או אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה.
אנו נבחן ונראה אילו אופציות קיימות לנהג אשר רישיונו נפסל בגין עילות אלו ומה ביכולתו לעשות על מנת שניתן יהיה לבטל את רוע הגזירה.
במסגרת מאמר זה, עורך דין תעבורה יסביר ויפרש את המונחים אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות או אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה המהווים במקרים רבים עילה לשלילת רישיון נהיגה לנהגים אשר נשלחים לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
הישגי משרדנו בוועדת ערר תל השומר
אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה
לצורך הבנת מושג משפטי זה ננסה להמחיש את הדוגמה הבאה. נהג מבקש להוציא רישיון נהיגה על משאית או רכב ציבורי ונשלח לבדיקות רפואיות ע”י רשות הרישוי למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לאחר הבדיקות במרב”ד, ממתין הנהג בסבלנות תקופה לא קצרה (גם זימון למכון הרפואי אורך זמן לא קצר) ולבסוף מקבל מכתב ממשרד הרישוי המודיע לו כי הוא מוזמן לטיעון טענות (שימוע) לעניין פסילת רישיון הנהיגה שלו. עד מועד השימוע, רישיונו מותלה (פסול) לכל הדרגות או לחלק מהדרגות מעילה של אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה או אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות.
נהג אשר נקלע לסיטואציה המתוארת לעייל עומדת האפשרות להגיש ערר לוועדת הערר שבתל השומר בתוך 30 ימים מיום שיקבל את החלטת משרד הרישוי. על הערר להיות מנומק ומשכנע בצירוף חוות דעת רפואית הסותרת את חוות דעתו של המכון הרפואי. ניתן לצרף את חוות דעת הנגדית גם בשלב מאוחר יותר לאחר הגשת הערר.
בעצם העילה של אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה או אי התאמה אישיותית, היא הגדרה כללית לאדם שלא עבר את המבדקים.
ייצוג עצמי בוועדה והשלכותיו
נהגים אשר נפסלים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מסיבה של אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה או אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה במקרים רבים משלמים את האגרה ושולחים אותה (לעיתים גם לא למקום הנכון) לוועדת ערר וזאת אפילו מבלי שצירפו הודעת ערעור מנומקת. תשומת לבכם כתובת משרד הבריאות למשלוח ערר בדואר רשום נמצא בכתובת שבאתר >> ועדת ערר משרד הבריאות.
במועד הדיון בפני הועדה, מגיע הנהג אשר בחר להיות לא מיוצג וסבור כי יוכל להתמודד בכוחות עצמו עם חברי הועדה האחראים על בדיקתו. נהג זה כלל לא יודע כי מדובר בדיון האורך דקות ספורות כאשר עליו להגיע מוכן וערוך לדיון זה היות ואין הזדמנות נוספת.
בסיום הדיון בפני הועדה ולאחר שהנהג ביצע כל טעות אפשרית במהלך הבדיקה, מודיעה לו הועדה כי תשובה בעינינו תישלח למשרד הרישוי תוך 30 ימים. הנהג אשר כלל לא הבין מה נדרש ממנו לבצע במהלך הבדיקה, ממתין בקוצר רוח להחלטת הועדה אשר בסופו של יום דוחה את בקשתו.
הבעיה של רוב הנהגים הפועלים באופן עצמאי נעוצה בחוסר הבנת ההליך בוועדה וכן חוסר הבנת מונחים רפואיים/פסיכולוגים/ פסיכיאטרים וכד’. כך למשל נהגים אלו לא מפרשים נכון את המונח הכללי של אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה או אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה וסבורים כי מדובר בסתם מונח סל אשר לא עומד מאחוריו דבר. למעשה מדובר בסעיף אשר יכול להתפרש לאין ספור כיוונים ומוכרח לאתר את הבעיה המדויקת על מנת שניתן יהיה לפעול בהתאם.
כמו כן, נהגים רבים אינם מודעים לזכויותיהם הבסיסיות כגון צילום החומר הרפואי מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים, קבלת חוות דעת נגדית מתאימה וכו’. משרדנו נתקל לא פעם בנבדקים אשר סברו כי נפסלו בגין אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות כאשר בפועל מונח זה הוא מונח כללי למגוון בעיות ועל מנת לדעת במה מדובר יש להוציא את החומר ממשרדי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים וכן לקרוא את הדו”חות של הפסיכולוג והפסיכיאטר וכמובן להבין למה התכוון המשורר.
יש לזכור כי ועדה רפואית היא ועדה מקצועית:
הועדה הרפואית מדברת בשפה רפואית כאשר טענות כגון: לא ביצעתי עבירת נהיגה בשכרות או אני לא סירבתי לבדיקת נהיגה בשכרות או דו”ח חגורת בטיחות או לא נהגתי במהירות מופרזת וכו’ עלולות להביא לתוצאה הפוכה מהמבוקש ודחית הערעור שהגיש הנהג.
יש לציין וחשוב להדגיש כי ועדת ערר מוסמכת לקחת את הרישיונות הקיימים ולא רק את הרישיון המבוקש. ברגע שנהג מגיש ערר לוועדה רפואית, רשאית הועדה לשלול לו את דרגות רישיונו הקיים ולא להסתפק בשלילת הדרגה המבוקשת.
איך עורך דין תעבורה יכול לסייע בביטול רישיון נהיגה מעילה של אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה?
כאשר נהג מקבל תשובה של אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה או אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה ממשרד הרישוי עליו להתייעץ עם עורך דין תעבורה בעל ניסיון בייצוג נהגים בוועדות רפואיות על מנת שיוכל להסביר לו כיצד ובאיזה אופן עליו לפעול על מנת שניתן יהיה לבטל את החלטת המכון הרפואי.
עורך הדין המתמחה בתחום יצלם עבור הלקוח את המסמכים הרלוונטיים במשרדי המרב”ד ולאחר מכן יכין עבורו קו הגנה מקצועי אשר יענה לכל הסיבות בגינן נכשל בבדיקות.
לדוגמה, נהג אשר במהלך בדיקתו במכון הרפואי נבדק גם ע”י פסיכולוג וגם על ידי פסיכיאטר (נרקולוג). במסגרת חוות הדעת הסופית בקשתו לקבלת רישיון נדחתה על ידי שני גורמים מקצועיים אלו מסיבות שונות. במקרה זה יש לתקוף את שתי ההחלטות השונות באמצעות הגשת חוות דעת נגדית מקצועית אשר תוגש לוועדה במועד הדיון בפניה.
למשרדנו יצא לראות מקרים של טעות בבדיקה אשר התקיימה במרב”ד כגון יחוס לאדם עבירה של הפקרה (פגע וברח) כאשר בפועל העבירה אשר הורשע בה הנבדק היא עזיבת מקום תאונה (עבירה קלה יותר). דוגמה נוספת, נהג אשר הוגש נגדו כתב אישום בגין תאונת דרכים חמורה כאשר בסופו של יום לאחר בדיקת החומר המשטרתית התברר כי כתב האישום ייחס לו עבירה קלה יותר.
התייעצות עם עו”ד לתעבורה המייצג בוועדת ערר חשובה ביותר והיא בעצם המפתח להצלחת הערעור וביטול החלטת המכון הרפואי. אין ספק כי נהג יכול לייצג את עצמו בפני הוועדה אך במצב זה, קיים סיכון משמעותי לכישלון הערעור שכן נהג זה כלל אינו יודע בגין מה נפסל וכיצד לתקוף באופן מדויק את החלטת המכון הרפואי.
שאלות ותשובות נפוצות על וועדת ערר:
סיכום: אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה בטוחה:
כפי שראינו במאמר שבנדון, פסילת רישיון נהיגה בגין עילה של אי עמידה בדרישות בטיחות אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה אינה סוף פסוק וכי באמצעות טיפול מקצועי ונקודתי אשר בהחלט לבטל את רוע הגזירה ולהשיב לנהג את רישיון הנהיגה שלו. יש לזכור כי וועדת ערר בתל השומר הינה וועדה מקצועית אשר יש להגיע לדיון בפניה מוכן וערוך בכל הנימוקים האפשריים לרבות חוות דעת מקצועית נגדית.
פרק הזמן אשר יוקצה לנהג לטעון את טענותיו בפני הועדה הינו קצר ביותר ואינו עולה על דקות ספורות. מסיבה זו, יש להגיע ערוך ומוכן לדיון בוועדה ולהתמקד בדיוק בנקודות הדורשות ליבון ושכנוע. טענות מסוג אני בסדר או אין לי בעיות פסיכולוגיות או נפשיות אינן מספיקות ויש להתכונן לוועדה באופן מקצועי ומדויק באמצעות הגשת חוות דעת פרטית מטעם מומחה בתחום.
משרדנו עוסק למעלה מעשור בענייני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לרבות ייצוג בפני ועדת ערר בתל השומר. משרדנו עזר לאלפי נהגים להחזיר את רישיונם לאחר שנפסלו ע”י המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מנימוק של אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה או אי התאמה אישיותית. משרדנו אף פועל במידת הצורך להגיש ערעורים מנהליים לבית המשפט המחוזי על ועדת הערר.
המלצתנו היא כי במקרה בו רישיון הנהיגה נפסל על ידי המכון הרפואי יש לפנות לייעוץ ע”י עורך דין המכון הרפואי אשר זהו תחום עיסוקו העיקרי זאת על מנת להעלות את סיכויי החזרת רישיון הנהיגה המבוקש. משרדנו מלווה את לקוחותיו לאורך כל הדרך החל משלב הגשת הערעור ועד לייצוגם בפני ועדת הערר בתל השומר. הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו בכל אחת מהאפשרויות המופיעות באתר האינטרנט שלנו ואנו נשמח לעזור לכם.
אזהרה: מאמר זה, הנו מאמר אינפורמטיבי ואיננו ייעוץ משפטי ולפני כל פעולה יש לפנות לעו”ד תעבורה / עורכי דין לתעבורה העוסק בתחום. אין הכותב אחראי על שום נזק אשר ייגרם לעושה שימוש במאמר זה.