החשיבות של הפקדת רישיון נהיגה לאחר פסילה – מאמר זה עוסק בחשיבות הפקדת רשיון נהיגה וההשלכות של אי הפקדה של הרישיון.
הרבה נהגים אשר נפסלו בבית המשפט אינם יודעים כי עליהם לבצע הפקדת רישיון נהיגה במזכירות בית המשפט.
בעצם בכל פסילת רישיון נהיגה אם על ידי בית המשפט ואם על ידי גורם אחר שיכול לשלול רישיון כפי שנפרט, יש לבצע הפקדה של רישיון הנהיגה שלו ואם לנהג אין רישיון נהיגה מכל סיבה שהיא, הוא צריך להפקיד תצהיר הפקדה במקום הרישיון נהיגה,
מדובר בנושא חשוב ביותר, לא פעם פונים אלינו נהגים אשר נפסלו לתקופות ממושכות,
ואכן לא נהגו בזמן הפסילה ולאחר "שהפסילה הסתיימה" ובכוונה כתבתי במרכאות, הם ניגשים למשרד הרישוי ואז מסתבר שהם עדיין בפסילה ולמה הם בפסילה?
היות והם לא הפקידו את רישיון הנהיגה או תצהיר הפקדה במזכירות בית המשפט. ואם נהגים הלו יתפסו הם יואשמו בהתקיים תנאים מסוימים ב- נהיגה בזמן פסילה.
מוזמנים לקרוא גם מאמר >> פסילת רישיון נהיגה.
מי יכולים להיות הגורמים הפוסלים?
הפקדת רישיון נהיגה בבית המשפט כל בית משפט / בית דין צבאי –
כאשר בית המשפט לתעבורה / צבאי או כל בית משפט אחר פוסל נהג מלנהוג בין אם מדובר בפסילה עד תום ההליכים ובין עם מדובר על פסילה על עבירה או כל עניין אחר,
על הנהג להפקיד את הרישיון במזכירות בית המשפט במועד שנקבע בפסק הדין.
הערה – לעיתים ניתן לבקש או שבית המשפט מיוזמתו יציין במפורש בגזר הדין כי אין צורך בהפקדת רישיון נהיגה.
משרד הרישוי
משרד הרישוי יכול להתלות רישיון נהיגה של נהג במצבים מסוימים,
למשל נהג אשר נמצא לא מתאים אישיותית לנהיגה על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
או נהג אשר צבר נקודות והוא לא עושה את הקורס אשר חויב בו, או שהנהג נפסל בשל צבירת ניקוד, לדוגמה ב – 36 נקודות נהג יפסל ל 3 חודשים ובצבירה של 56 נקודות נהג יפסל ל 9 חודשים. במצב זה יש לבצע הפקדת רישיון במשרד הרישוי ובמידה ואין בידי הנהג רישיון נהיגה מכל סיבה יהיה עליו להפקיד תצהיר הפקדה במקום.
קצין משטרה (בשימוע)
בהתאם לפקודת התעבורה ,יכול לפסול מנהלית נהג לתקופות של 30, 60 , 90 ימים בהתאם לעבירה כך למשל בנהיגה בשכרות / נהיגה במהירות מופרזת, קצין יכול לפסול ל 30 ימים וב- תאונת דרכים עם נפגעים ל 60 יום ואם מדובר בהרוגים חובה (ללא שיקול דעת) על הקצין לפסול ל- 90 יום.
וברגע שהנהג נפסל הוא חייב להפקיד את רישיון הנהיגה אצל קצין המשטרה ואם אין בידיו רישיון אז יצטרך הנהג להפקיד תצהיר הפקדה במקום הרישיון שאבד.
כפי שניתן לראות למעלה ישנם כמה וכמה גורמים אשר החוק מקנה להם סמכות לפסול רישיון ניהגה.
קרא > בקשה לביטול פסילה מנהלית של קצין משטרה. וגם >> מהי פסילה מנהלית ? לכמה זמן? ואיך ניתן לבטל אותה?. וגם >> שימוע נהיגה בשכרות.
מה קורה אם בית המשפט פסל את הרישיון שלי אבל אין לי רישיון כי אבד או נגנב או כל סיבה אחרת?
הסיטואציה: בית המשפט פסל נהג מלהחזיק רישיון נהיגה, נניח על נהיגה בשכרות לתקופה מסוימת אבל הנהג איבד את הרישיון נהיגה, מה על הנהג לעשות?
כאשר אין לנהג רישיון נהיגה על מנת לבצע הפקדה של הרישיון, עליו להכין תצהיר הפקדת רישיון נהיגה חתום על ידי עורך דין תעבורה,
בתצהיר הנהג צריך להצהיר כי אין לו רישיון בתוקף להפקיד וכן לציין את הסיבה מדוע אין לו רישיון להפקיד,
את התצהיר יש להפקיד במזכירות בית המשפט במקום רישיון הנהיגה ואם מדובר בגוף אחר שפסל אז אצל אותו גוף.
הערה – במידה והפקדתם רישיון נהיגה במזכירות בית המשפט או אצל ק. משטרה או משרד הרישוי, אנו ממליצים לכם בחום לקבל אישור על ההפקדה, על מנת שתהיה לכם האסמכתא לכל מקרה שהוא.
קרא עוד על >> שלילת רישיון נהיגה בשכרות – חשיבות ייעוץ עם עו"ד לתעבורה.
מה קורה לגבי נהג שלא הוציא רישיון מעולם ואין לו רישיון נהיגה להפקיד?
גם במקרה זה עליו להכין תצהיר הפקדה אצל עורך דין ולרשום כי אין לו רישיון והוא מפקיד את התצהיר במקום הרישיון. אם נהג לא יפקיד תצהיר במקום רשיון הנהיגה, הנהג יהיה פסול אך מניין ימי הפסילה לא יספר, כלומר נניח נהג נפסל ל – 30 יום מהיום, הנהג יהיה פסול! אך ה30 יום יתחילו להיספר מהרגע בו יפקיד את רישיון הנהיגה.
חריג לחובת ההפקדה הוא, שבית משפט מציין במפורש בפסק הדין שאין צורך להפקיד רישיון נהיגה.
מה קורה אם הנהג לא ביצע הפקדת רישיון נהיגה?
מה שקורה במצב כזה הוא שהנהג בפסילה ואילו ימי הפסילה לריצוי לא נספרים.
במילים פשוטות הנהג בפסילה!!!!
אנו ממליצים במעמד גזר הדין לבקש מהשופט כי הפסילה תחל ללא הפקדה ואם השופט מאשר וזה נרשם בפרוטוקול אזי הנהג לא יצטרך להפקיד את התצהיר הפקדה. ואם השופט לא הסכים אז להפקיד את הרישיון מיד על מנת לא לבזבז ימים בהם נהיה פסולים אך הספירה לא תחל.
האם עורך דין לתעבורה יכול לעזור?
עורך דין לתעבורה מנוסה יוכל לבדוק מדוע הנהג לא הפקיד את הרישיון,
ויתכנו מצבים בהם הרישיון נלקח על ידי קצין משטרה ולא הוחזר לנהג ובהחלט ישנם מצבים בהם ניתן להפעיל הליכים מנהלים על מנת לשכנע את בית המשפט כי הרישיון הופקד בידי רשות.
בעבר מי שהיה מחשב את תקופת הפסילה, היה בית המשפט בו נפסל הנהג אך כיום,
על פי הפסיקה של בית המשפט העליון מי שמחשב כיום את זמן הפסילה בבקשות לחישוב פסילה הוא משרד הרישוי על כן הבקשה תוגש למשרד הרישוי.
הבעייתיות עם משרד הרישוי היא, שמשרד הרישוי, יבדוק האם הופקד הרישיון או לא ולא יכנס לטיעונים אחרים.
סיכום הנושא הפקדת רישיון נהיגה:
הפקדת הרישיון הנה סוגיה חשובה ביותר ובשל כך כתבנו מאמר זה,
היות וכל עוד הנהג לא ביצע הפקדה של רישיון נהיגה לאחר פסק הדין הוא עדיין בפסילה ולא משנה כמה זמן יעבור! וברגע שיפקיד את הרישיון זמן הפסילה יתחיל להיספר,
כמו כן וכפי שציינתי לעיל הרבה מן הנהגים לא יודעים על החובה למסור את הרישיון לבית המשפט או הגורם הפוסל כפי שדנו בהם, אם בשל שלא הבינו את זה או בין שלא הוסבר להם,
על מנת שלא ייגרם לנהג נזקים רצוי להתייעץ עם עורך דין לתעבורה העוסק בתחום ובכל מקרה התירוץ לא ידעתי לא יעזור לנהג, היות והחוק ברור בנושא זה. קרא גם מאמר משלים >> מתי מתחילה הפסילה של רישיון הנהיגה?
קרא גם >> חידוש רישיון נהיגה. ואם אתה נהג חדש קרא – שלילה לנהג חדש.
ומוזמנים לקרוא מאמר חדש – נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף. קרא גם >> כתב אישום תעבורה. וגם >> נהיגה בשכרות נהג חדש / נהג צעיר – כל ההסברים! קרא גם >> עבירות נהג חדש.
אזהרה – מאמר הפקדת רישיון נהיגה, נכתב על ידי עו"ד תעבורה ערן עקראוי, ומאמר זה איננו מהווה ייעוץ משפטי ובכל מקרה יש להתייעץ עם עורך דין תעבורה, ואין כותב המאמר אחראי על שום נזק אשר ייגרם לעושה שימוש במאמר זה.