כעורך דין אני מודע לכך כי פעמים רבות נהגים נרתעים מלקחת שירותי עריכת דין בשל חשש מהמחיר שיצטרכו לשלם עבור הטיפול המשפטי.
כמו כן, נהגים מתחילים לעשות חישוב של עלות מול תועלת שגוי, כגון: ” הדו”ח הוא רק 250 ₪ בלבד”, “מדוע עליי לשלם יותר לעורך דין” וכו’.
כדאי לדעת כי התועלת בלקיחת ייצוג של עורך דין תעבורה עולה על המחיר שתשלמו בסופו של יום בעשרות מונים.
ולמה בטח אתם שואלים. ובכן, תחשבו כמה כסף תפסידו כאשר תוטל עליכם פסילה ע”י בית המשפט חלילה או כמה יעלה לכם לטפל בניקוד ברגע שהוא יצטבר ויסב לכם נזק לעומת טיפול בדו”ח בודד.
אז בואו נעשה סדר בדברים וננסה להבין האם בכלל לעורך דין מותר לעבוד על פי הצלחה וממה מורכב מחיר שכר הטרחה של עורכי דין לתעבורה.
האם עורך דין תעבורה יכול לעבוד על פי הצלחה?
בנקודה זו, כדאי לשים דגש היות ודיני התעבורה הם חלק מהמשפט הפלילי, שהוא דיני נפשות. כללי לשכת עורכי הדין אוסרים על עורך דין אשר עוסק במשפט הפלילי לגבות שכר טרחה לפי סיכויי הצלחה.
האם ישנם תעריפי שכר טרחה לעורכי דין?
לעורכי דין יש את כללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), תש”ס-2000.
יש לשים לב כי התעריף כאמור בסעיף 81 לחוק הוא בבחינת המלצה לחברי הלשכה שאינה מחייבת.
אם כך ממה מורכב שכר הטרחה?
שכר הטרחה, יהיה מורכב ממורכבות התיק, כאשר יש לשים לב כי גם דוחות פשוטים יכולים במצבים מסוימים להיות מורכבים. כך למשל, אם יש תנאי לנאשם או עבר תעבורתי מכביד.
כמו כן יש לקחת בחשבון, את היקף הדיונים בבית המשפט והאם התיק הולך להסדר פשרה, דבר אשר מקצר משמעותית את התיק או ניהול משפט הוכחות. לכן יש לבדוק כל תיק לגופו.
קיבלתי דו”ח עם ניקוד, האם כדאי לי לנהל את התיק לבד?
גם אם תלכו לבד לדיון המשפטי יש לקחת בחשבון שהתובע הנמצא באולם הדיונים ביום הקראות אשר לרוב בבית המשפט לתעבורה נשמעים בימים אלו מעל 100 תיקים, לא יוכל לשבת על התיק וגם אם ימצא את הזמן, תצטרכו להציג בפניו כשלים בראיות על מנת להגיע להסדר.
תובע לא יוכל לסגור תיק ללא נימוק, שכן גם הוא מפוקח על ידי אגף התנועה.
כמו כן, במידה ותגידו לשופט כי לא ביצעתם את העבירה, התיק יקבע למועד שמיעת ראיות ועל מנת לנהל תיק ראיות יש צורך להכיר את סדר הדין, דיני ראיות, חוק, פסיקה ועוד.
ברוב המקרים האנשים אשר מגיעים לבד בסופו של יום מודים בביצוע העבירה בין אם כי לא הבינו את החוק ובין אם הם נרתעים מההליכים של המשפט ובמיוחד שמבהירים להם כי בית המשפט איננו כבול לקנס המקורי והוא יכול להטיל כל עונש.
האם המחירים של עורכי דין יקרים?
כבר עכשיו אני יכול לומר שמחיר לטיפול בדו”ח עם ניקוד נע בטווח מחירים של 1500 עד 3000 ₪ לתיק ומשתנה בין עורך דין לעורך דין.
בגדול, אפשר לומר כי עלות הטיפול בתיקי תעבורה אינה גבוהה ושווה מבחינת עלות מול תועלת.
רק אם ניקח את הימים שנצטרך להגיע לדיונים ולהמתין שעות ארוכות, לבזבז ימי עבודה ולבסוף לא להשיג את מה שרצינו, מראה כי לקיחת שירותי ייצוג עדיפה מייצוג עצמי גם מבחינת המחיר.
חשוב לציין בהקשר של עלות תועלת, כי לצבירת ניקוד יש השלכות ואם ניקח את ההשלכה הקלה ביותר שהיא קורס נהיגה מונעת הרי יש להביא בחשבון שמדובר ב – 4 ימים של לימודים ומבחן בסוף הקורס וזה מבלי להיכנס להשלכות של פסילה ממושכת שלעיתים מונעת מאדם לעבוד.
למה כן לקחת עורך דין תעבורה?
עורך דין תעבורה הוא בעל מקצוע אשר בקיא בחוק, בפסיקה, בסדרי הדין ובעזרת הידע שלו הוא ידע לייעץ לכם ולפעול לסיים את התיק בצורה המיטבית.
ברוב הדו”חות אפילו לא תצטרכו להגיע לדיון פיזית. כמו כן, עורך דין ידאג לשמור עם רישיונכם בכיס ולא במזכירות משרד הרישוי.
לסיכום –
העלויות של ייצוג משפטי בדיני תעבורה לרוב אינן גבוהות ומבחינת עלות מול תועלת ייצוג של עורך דין מול ייצוג עצמי מתעלה בעשרות מונים.
עורך דין, יחסוך ממכם את הזמן בבתי המשפט וכן יעזור לכם להגיע לתוצאה הרצויה תוך שמירה על רישיון הנהיגה שלכם וזאת להבדיל מייצוג עצמי אשר במרבית המקרים יביא לתוצאה ההפוכה תוך בזבוז זמן.