החל מחודש ינואר 2017 הוחמרה הענישה בגין העבירה של נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף / נהיגה ללא טסט.
כיום נהיגה ברכב ללא רישיון רכב תקף, הנה עבירה חמורה יותר מבעבר, כאשר מדובר בעבירה בעלת כמה דרגות חומרה, החל מקנס ועד הזמנה לבית משפט לתעבורה.
ככל שעובר הזמן ורישיון הרכב פקע כך העבירה חמורה יותר, כלומר משך הזמן מחמיר גם את הענישה!
נתפסת עובר עבירה של נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף? או נתפסת נוהג ללא רישיון רכב בתוקף? הוזמנת למשפט? ברצונך להישפט על עבירה זו?
קרא מאמר זה!! ובמידה והנכם רוצים ייצוג או משהו איננו מובן הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו לייעוץ ראשוני בעניין עבירות תנועה ללא התחייבות.
מה החוק קובע לגבי עבירת נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף?
הענישה עד לפני התיקון בשנת 2017 :
עד לפני התיקון נהג אשר עבר עבירה של נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף היה צפוי:
- עד 6 חודשים מיום הפקיעה (כלומר שרישיון הרכב לא בתוקף) – דו"ח מסוג ברירת קנס – 750 ש"ח וניקוד.
- נהיגה ללא טסט מעל 6 חודשים – הזמנה לדין בבית המשפט לתעבורה וניקוד.
המצב כיום על עבירת רישיון רכב לא בתוקף:
– כאשר רישיון הרכב לא חודש פחות מארבעה חודשים קנס של ₪250 ועוד 6 נקודות
– 4 חודשים עד 12 חודשים –קנס בגובה ₪1000 ועוד 6 נקודות
– מעל שנה – הזמנה לבית משפט לתעבורה ו 6 נקודות ל- בעל הרכב.
כפי שניתן לראות לעיל, הקנסות והניקוד עלו אולם הזמנה לבית משפט היא רק במקרים בהם רישיון הרכב איננו בתוקף מעל שנה!
יש לזכור כי אי הצגת רישיון רכב לשוטר תגרור עבירה חמורה נוספת של אי ציות להוראות שוטר.
בעבירות אלה מתווספת עבירה נוספת והיא נהיגה ללא ביטוח
ברגע שאדם נוהג ללא טסט עליו לדעת כי,
בעבירות הלו ישנו אלמנט נוסף והוא הביטוח כאשר במצב כזה הביטוח איננו תקף ותקבלו כתב אישום גם בגין נהיגת רכב ללא ביטוח חובה ובמקרה של תאונת דרכים לא יהיה כיסוי.
מה העונש הצפוי בבית המשפט על עבירה זו?
על פי סעיף 2 לפקודת התעבורה:
לא ינהג אדם רכב ולא ירשה לאחר לנהוג רכב שברשותו, אלא אם נרשם הרכב בהתאם להוראות פקודה זו ויש עליו רשיון רכב תקף שניתן לפי הפקודה; ובלבד שלא יהיה בעל רכב אחראי לפי סעיף זה על נהיגת רכבו על ידי אדם אחר, אם הוכיח שנקט כל האמצעים הסבירים כדי שאותו אדם לא יוכל לנהוג ברכב.
בית המשפט לתעבורה אינו מוגבל בענישה והוא יכול לתת עונשים החל מפסילה על תנאי ועד ל- שלילת רישיון בפועל לרבות קנסות ועוד…
ישנה חשיבות גם לעברו של הנאשם אשר נתפס נוהג ללא רישיון רכב בתוקף.
המלצה שלנו היא תמיד לתקן את הפגם, כלומר אם נתפסתם על נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף, רצוי לשלם את האגרה ולהעביר את הרכב טסט ותיקון הפגם יכול לעזור במשפט מאוד.
לתשלום רישיון רכב במשרד הרישוי ==> תשלום עבור חידוש רישיון רכב, ניתן גם לקרוא על מבצע לביטול האגרה על רכב לא בשימוש -תשלום אגרת רישיון רכב כאשר הרכב לא בשימוש
אלמנט נוסף בענישה הוא, כמה זמן הנהג נוהג ללא רישיון רכב בתוקף, כאשר ככל שהזמן הוא רב יותר כך הנטייה להחמיר עם הנהג תהיה גדולה יותר.
ועוד אלמנט חשוב הוא – גיל הרכב כאמור רכב שהוא רכב ישן יותר הוא פחות בטיחותי, דבר אשר עלול לסכן את ציבור המשתמשים בדרך ועל כן גם לרכיב זה ישנו השפעה על הענישה.
אסור לנהוג ברכב עד אשר אין טסט – יש אפשרות לגשת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון רכב לצורך נסיעה לטסט! או לגרור אותו בגרר לטסט
מה לגבי הניקוד בעבירה של נהיגה ברכב ללא רישיון בתוקף (טסט)?
כאמור לעיל, הניקוד הוא איננו שייך לבית המשפט לתעבורה היות ומי שמנהל את שיטת הניקוד הוא משרד הרישוי, אולם ברור כי יש קשר בין בית המשפט לניקוד!
והקשר הוא כאשר אדם מורשע בעבירה אשר לצידה ניקוד אז הניקוד ייזקף לחובתו!
יש לזכור בית המשפט איננו קשור לניקוד ואיננו מוריד ניקוד!
אז איך בכל זאת רואים אנשים שהוזמנו על עבירות מסוימות שלצדן ניקוד אולם הרשיעו אותם בעבירה ללא ניקוד?
התשובה לכך היא הסדרי טיעון בעקבות כשלים בראיות! היות והמאשימה היא זאת אשר הגישה את כתב אישום על זו אז במקרים מסוימים היא גם יכולה לשנות את הסעיף במסגרת הסדר טיעון לסעיף ללא ניקוד! במקרים בהן מתגלים כשלים בראיות ואז התביעה תעשה את החישוב שלה האם שווה לתקן את כתב האישום במחיר של אישום מופחת יותר.
ומה לגבי אלה שקיבלו דו"ח על נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף?
אלה אשר קיבלו דוח קנס וניקוד בגין פקיעת תוקפו של רישיון הרכב, יכולים לבקש להישפט תוך משך הזמן של 90 ימים מיום קבלת הדוח.
בדוח למטה יש ספח בקשה להישפט (בבית המשפט לתעבורה) – יש למלא את הספח ולשלוח לכתובת הרשומה בדו"ח בדואר רשום, לאחר משלוח הבקשה להישפט ישלח לכתובתכם הזמנה לבית משפט לתעבורה.
לגבי רכב חדש יש לברר עם היבואן לכמה זמן תקף הטסט וכן לבדוק ברישיון הרכב כי כך הדבר!
רכבים שנצבר עליהם חוב עבור אגרה ניתן לקרוא מאמר תשלום אגרת רישיון רכב כאשר הרכב לא בשימוש.
איך יכול לעזור עורך דין לתעבורה?
עורך דין לתעבורה יצלם את החומר הן בתביעה והן במשרד הרישוי, ויעבור על החומר במטרה למצוא פגמים / כשלים בראיות כגון הזמן שחלף מאז הפקיעה, שנת הייצור של הרכב ועוד הרבה נקודות הקשורות לעבירה, יש לזכור כי המאשימה לא משנה סעיפים ללא פגמים בראיות וטענות כמו אינני רוצה ניקוד לא יגרמו לה לשנות את הסעיף.
כמו כן לאחר קריאת החומר עורך דין תעבורה ביחד עם הלקוח יכינו קו הגנה במטרה להוכיח את חפותו של הנאשם או במטרה להגיע להסדר טיעון מקל עם הנאשם.
בכל מקרה והסתבכתם בעבירה בגין נהיגה ללא טסט, השאירו פרטים או חייגו ואנחנו נשמח לעזור.
אזהרה: מאמר נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף הנו מאמר אינפורמטיבי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי להסתמך על התוכן וכל העושה שימוש בתוכן האתר https://akrewi.co.il איננו אחראי לשום נזק ומכל סוג אשר ייגרם ובכל עניין משפטי יש להתייעץ עם עו"ד / עורכי דין העוסקים בתחום.