נתפסת נוהג שלא בכיוון החץ אתה צפוי לקבל דו”ח מסוג ברירת משפט עם 6 נקודות וקנס בסך 500 ₪, העבירה מתייחסת לכביש המוביל לצומת ומחולק למספר נתיבים אשר בהם מסומנים חצים אשר מובילים לצומת בין אם מדובר על כניסה או ויצאה מהצומת לא בנתיב אשר ממנו נכנסת לפני הצומת.
כלומר, נכנס מימין ועובר לשמאל.
מה ניתן לעשות על מנת לבטל את הניקוד? כל זאת במאמר זה.
הסיטואציה של נהיגה שלא בכיוון החץ –
לפני צומת יכולים לגלות שטעו בכיוון הנסיעה ואז לעבור לנתיב אחר, בניגוד לחצי הסימון בכביש, או מבלי לשים לב!
אולם מדובר בעבירה המחייבת את הנהג ב – 6 נקודות + קנס בגובה 500 ₪.
מה האפשרויות אשר עומדות לנהג –
היות ומדובר בדוח מסוג בררת משפט, יש למקבל הדו”ח 3 אופציות:
- לשלם את הדו”ח ואז הניקוד ייזקף לחובתו,
- לבקש להמיר את העבירה לאזהרה, נסביר בהמשך מדוע לא כדאי לבחור באפשרות זו,
- לבקש להישפט תוך 90 ימים על העבירה בבית המשפט לתעבורה,
כפי שניתן לראות לעיל, לנהג יש 3 אפשרויות, כאשר האפשרות הראלית ביותר היא לבקש להישפט.
ומדוע? כי אם נבחר לשלם יזקפו לחובתנו 6 נקודות, שזה לא מעט, אבל אתם יכולים לבחור באופציה זו אם אתם חשים אשמה גדולה😊
האפשרות השנייה, היא לבקש להמיר את הדו”ח לאזהרה, אך מדובר באפשרות שהיא מעין הימור ומדוע?
כי לצורך המרת דו”ח להזהרה נדרש הנהג לעמוד בכמה תנאים שנקבעו בחוק, כאשר אחד מהם זה, שהוא מודה בביצוע העבירה. לכן במצב בו יודע הנהג רק בשביל לקבל אזהרה, אולם הבקשה להמרה לאזהרה תידחה על ידי המשטרה, הוא לא יוכל לבקש להישפט בהמשך, היות ואז יראו לו שהוא הודה.
לכן האפשרות הטובה ביותר היא לבקש להישפט ועל כך בסעיף הבא,
בקשה להישפט על עבירת נהיגה שלא בכיוון החץ –
ברגע שקיבלנו את הדו”ח יל נהיגה שלא בכיוון החץ וברצוננו להישפט על כך, יהיה עלינו למלא את הספח בקשה להישפט. ואז לשלוח אותו לכתובת המצויינת על הספח בקשה להישפט.
לאחר קבלת הבקשה במשטרה, הם ישלחו לנו מועד דיון בבית המשפט לתעבורה, כאשר הדיון הראשון יקרא דיון ההקראה, כלומר בית המשפט יקריא לנו את ס’ עבירה וישאל האם אנו מודים או כופרים.
במידה וכפרנו התיק יקבע לתאריך אחר בו יגיע השוטר שנתן את הדו”ח ויעיד על מה שקרה ואילו הנאשם או עורך הדין יצטרכו לחקור את השוטר נגדית במטרה לקעקע את אמינותו.
אפשרות אחרת היא להגיע להסדר טיעון אולם, נהג אשר איננו משפטן יתקשה מאוד להגיע להסדר היות והנימוק חייב להיות משפטיים, לכן כדאי ומומלץ לשכור עו”ד לתעבורה לצורך הורדת הניקוד מהפרק.
שימוש בשירותיו של עורך דין עלות מול תועלת –
אין ספק כי בחירת עורך דין אשר יטפל בדו”ח היא הדרך הנכונה ביותר, היות ומדובר בהליך משפטי אשר דורש הבנה בחוק, בפסיקה, בסדרי דין, דיני ראיות, נהלי משטרה ועוד.
אי ידיעה של כל הלו, עלולה להוביל את הנאשם להודות מבלי לשים לב ורוב הסיכוי שהוא יורשע, היות ובניגוד למה שאנשים חושבים כי תובעים רוצים להגיע להסדרים,
האמת היא שברוב המקרים הם לא יגיעו איתך להסדר היות ומדובר ביום הקראות עם מעל ל 100 תיקים כך שבסופו של יום, הנהג לא יוכל למצוא כשלים בראיות בדו”ח ואילו התובע לא יוכל לשנות סעיף לנהג שכן גם הוא כפוף לביקורת של אגף התנועה והסדרים חייבים להיות מנומקים על ידי תובע והם מבוקרים על ידי הממונים עליו.
ואני ממליץ למי שחושב אחרת ללכת ליום הקראות בבית משפט לתעבורה ולראות איך 90 אחוז מאלה שלא מיוצגים בסופו של דבר מודים בקלות, בין אם מדובר מלחץ או בין אם מדובר, בטעות שהם עשו בדיון הראשון בשל אי ידיעת החוק ועוד.
עורך דין מקצועי ינתח את התיק וימצא כל כשל וכשל, אותו הוא יכניס לרשימה מסודרת ויחד עם הכשלים הוא ישכנע את התביעה לשנות לנהג את הסעיף לסעיף קל ללא ניקוד או ינהל משפט הוכחות במטרה להביא לזיכוי הנהג.
מה יכולים להיות כשלים:
כשלים בראיות יכולים להיות:
- בדיקה איכן השוטר עמד ביחס למקום ביצוע העבירה,
- בדיקת התמרור במקום,
- ועוד ועוד
לסיכום עבירת נסיעה שלא בכיוון החץ:
נהיגה שלא בכיוון החץ עוסקת במצבים שלפני כניסה לצומת, היא עבירה עם 6 נקודות + קנס בגובה של 500 ₪, באפשרות הנהג לשלם את הדו”ח או לבקש להישפט. במידה והנהג ביקש להישפט, רצוי להיעזר בשירותיו של עורך דין אשר יפעל להוריד את הניקוד או ינהל משפט הוכחות במטרה להביא לזיכוי הנהג.
בכל מקרה אם קיבלת דו”ח על נהיגה שלא בכיוון החץ, אתה מוזמן לפנות אלינו בכל אחד מאמצעי ההתקשרות באתר ונשמח לסייע.