עבירת נסיעה באור אדום / עבירת רמזור אדום / אי ציות לאור אדום ברמזור כל אלו ביטוים אפשריים לעבירה אשר עניינה עבירת רמזור אדום – נסיעה ברמזור אדום. אמנם מדובר בעבירה בעלת מרכיב עובדתי אחד וזהה אך ניתן להגדירה במספר מונחים שונים.
מה קורה אם נרשם לנהג דו”ח על נסיעה ברמזור אדום כאשר לא הוא זה שביצע את העבירה אלה נהג אחר ביצע אותה? כמה נקודות נושאת לצדה עבירת רמזור אדום? האם ניתן לבטל ניקוד בעבירת רמזור אדום? במאמר זה נדון ונעסוק בסוגיות הבוערות הנובעות מביצוע עבירת רמזור אדום, נראה כיצד ניתן להתמודד עם עבירה זו ובאיזה אופן לתקוף אותה משפטית.
עבירת רמזור אדום או אי ציות לאור אדום ברמזור היא עבירה מסוכנת מאוד אשר עלולה לגרום לתאונות דרכים קשות מאוד. משטרת ישראל פועלת לאכיפת עבירה זו גם באמצעים אלקטרונים כגון מצלמות גאטסו א- 3 וגם באכיפה אקטיבית ע”י שוטרים בשטח. עבירת אור אדום היא עבירה אשר אין להקל בה ראש והיא כרוכה בתשלום קנס כספי על סך 1,500 ש”ח ורישום 10 נקודות משרד הרישוי.
הערה: מאמר זה הנו לשם ידע כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ עם עורך דין תעבורה.
באיזה אופן יכול להירשם דו”ח על עבירת רמזור אדום:
עבירת רמזור אדום יכולה להירשם לנהג בשני מצבים שונים:
- עבירת נסיעה באור אדום שצולמה באמצעות מצלמות אלקטרוניות.
- רישום דו”ח על ידי שוטר במעמד עצירת הרכב.
מצלמת רמזור אלקטרונית
בעצם מדובר במצלמה מסוג גאטסו א -3 אשר מוצבת בצומת מרומזר ופועלת בשיטה של שדה מגנטי המושתל לתוך האספלט בכביש.
על מנת שתתקבל תמונה והמצלמה תפיק דו”ח על אור אדום נדרש כי הנהג יעבור שדה מגנטי אחד המוצב בקו העצירה ועם סיום חציית הצומת ומעבר הפס המגנטי השני, תפיק המצלמה תמונה ברורה של חציית הצומת באור אדום.
עם חציית הפס הראשון, תצלם המצלמה תמונה אחת ובעת חציית הצומת באופן מלא תצלם את התמונה השנייה. שתי תמונות מלאות של הרכב מהוות הוכחה לחציית הצומת באור אדום.
עם ביצוע העבירה, תשלחנה התמונות למרכז בקרה שם הן יופקו וישלחו לנהג בדואר רשום לביתו. ההודעה אשר תשלח על ידי אגף התנועה תכלול את התמונות וכן רישום דו”ח בהתאם או הזמנה לדין.
אכיפה של אור אדום על ידי שוטר בשטח
עבירה זו עוסקת בדו”ח אור אדום אשר נרשם בשטח על ידי שוטר. כל נהג אשר מתבקש לעצור בצד הדרך על ידי שוטר תנועה מחויב לעשות כן ובמידה ולא יעשה כן עלול הוא להיות מואשם בעבירה של אי ציות להוראות שוטר.
רישום דו”ח אור אדום על ידי שוטר בשטח יכלול את נסיבות הדו”ח אשר לטענת השוטר הביאו אותו לעצור את הנהג ולרשום לו דו”ח תנועה. על השוטר לציין את כל הנסיבות הרלוונטיות לרבות עובדות חשובות המבססות את העבירה ואמורות להופיע בדבריו.
מה העונש על עבירת רמזור אדום?
בעבר, העונש על נסיעה באור אדום ברמזור היה כתב אישום לרבות זימון לבית משפט לתעבורה. נהג אשר היה מואשם בעבירה זו, היה מוזמן לשימוע אצל קצין משטרה ורישיון הנהיגה שלו היה צפוי להישלל לתקופה של 30 ימים.
בעקבות תיקון בחוק (הכוונה לתקנות התעבורה) כיום ביצוע עבירה של נסיעה ברמזור אדום למעט חציית צומת באור אדום בנסיבות מחמירות תכלול 1,500 שקלים קנס וכן רישום של 10 נקודות משרד הרישוי אשר יתווספו לכל ניקוד אחר הקיים לחובת הנהג.
הערה חשובה לנהג חדש – הרשעה בעבירת אור אדום וגם אור צהוב תחייב אותך להיות נהג חדש למשך שנתיים נוספות לרבות ביצוע מבחן עיוני וכן אמצעי תיקון נוספים. על מנת שניתן יהיה להימנע מסנקציות אלו יש לפנות לעורך דין לתעבורה בהקדם אשר יסייע לך בטיפול בדו”ח.
מוזמנים לקרוא גם על> רמזור צהוב מהבהב
עבירת רמזור אדום וניקוד משרד הרישוי
מלבד העניין שעבירת נסיעה באור אדום היא עבירה מסכנת חיים הרי שגם עבירה זו תגרור רישום באופן אוטומטי של 10 נקודות משרד הרישוי לחובתכם.
נהגים רבים נוטים לזלזל בניקוד ויש ה”מאמינים” כי זו הפעם האחרונה שיקבלו דו”ח לשנתיים הקרובות ולכן אין כל טעם לטפל בנקודות אלו.
צור לנו לאכזב ולהודיע כי טענה זו הינה טענה פזיזה וחסרת אחריות. מניסיוננו, נהגים טובים ונורמטיביים יכולים להיתפס על עבירות קלות יחסית כגון חגורת בטיחות, עבירות מצולמות כגון דו”ח מהירות א3 וכו’ ולאחר מכן לא יבינו כיצד ומדוע נקראו ע”י משרד הרישוי לבצע אמצעי תיקון שונים. אמצעי תיקון בהקשר של צבירת נקודות הם הסנקציה הקלה אשר מפעיל משרד הרישוי כלפי נהגים אשר צברו נקודות.
ככל ותצברו 36 נקודות בתוך 4 שנים הרי שמשרד הרישוי ישלול את רישיון הנהיגה שלכם לתקופה של 3 חודשים ולאחר מכן תצטרכו לבצע אמצעי תיקון נוספים כתנאי לחידוש הרישיון.
מסיבה זו, דווקא בעבירות אשר הסיכוי בהן למחיקת הנקודות אינו רע אנו ממליצים לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שזה יוכל לוודא כי רישיון הנהיגה שלכם נשמר ואינכם מאבדים אותו.
יש לציין כי צבירה של 36 נקודות תחייב פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים אשר בסופה יידרש הנהג לבצע אמצעי תיקון לצורך חידוש רישיון הנהיגה. בצבירה של 72 נקודות רישיון הנהיגה יפסל לתקופה של 9 חודשים ובסופה יחויב הנהג במבחן תאוריה ומבחנים במכון הרפואי. כל עוד לא הושלם אחד מהדרישות הללו, לא יוכל הנהג לשוב ולנהוג ורישיונו לא יושב לו.
לניקוד השלכות רבות על רישיון הנהיגה שלכם, אתם מוזמנים לקרוא באתר האינטרנט שלנו על שיטת הניקוד החדשה באופן מפורט.
מה ניתן לעשות כאשר נרשם דו”ח בגין עבירה שכלל לא התבצעה?
קיבלתי דו”ח בדואר על עבירת רמזור אדום – נסיעה ברמזור אדום כאשר כלל החזקתי ברכב במועד ביצוע העבירה או שעצר אותי שוטר ורשם לי דו”ח בגין נסיעה באור אדום (נניח כניסה לצומת באור אדום) כאשר הדבר אינו נכון ומעולם לא התרחש, מה ביכולתי לעשות וכיצד אוכל להתמודד עם הדו”ח?
כאשר מדובר בדו”ח אשר נשלח בדואר, דו”ח מצלמה, ניתן לבקש להסב את הדו”ח על שמו של הנהג אשר ביצע את העבירה במידה ונהג אחר אכן החזיק ברכב. לחילופין ניתן להגיש בקשה להישפט בגין הדו”ח ובמעמד הדיון בבית משפט לעלות טענות משפטיות בעניין תקינות המצלמה ולהוכיח את חפותכם בבית המשפט.
במידה ומדובר בדו”ח אשר נרשם על ידי שוטר בשטח ניתן להגיש ערעור על דוח תנועה תוך 90 ימים ממועד קבלת הדו”ח ובמהלך הדיון בבית משפט שיקבע לאחר מכן להעלות בפני התביעה המשטרתית את הכשלים הראייתים הקיימים בדו”ח במטרה להגיע להסדר טיעון. הסדר טיעון יכול להיות ביטול הדו”ח או לחילופין שינוי העבירה לעבירה שאינה כוללת נקודות.
טענות הגנה אפשריות בעבירה של נסיעה ברמזור אדום:
- השוטר לא יכול היה לראות מהמקום בו עמד את העבירה או הרמזור.
- השוטר לא שמר על קשר עין עם כלי רכב והתבלבל לחשוב כי הנהג עבר עבירה של נסיעה באור אדום.
- בדיקה של מעבר קו העצירה בעניין מעבר באור אדום. יש לוודא כי קיים קו עצירה לבן ובולט לעין עם מיקום הרמזור.
- כמה שניית עברו מרגע חציית הקו הראשון האם בזמן של שנייה אחת או 5 שניות.
- תקלה ברמזור – לדוגמה האור האדום לא מתחלף – יש לבדוק במרכז בקרת רמזורים וכן על השוטר לציין כי בדק את הרמזורים ומצא אותם תקינים.
- התיישנות – שייך לטענות מקדמיות שצריך לעלות בבית המשפט לתעבורה כאשר מדובר בעבירת רמזור מצולמת.
- לעבירה זו יכול להתווסף גם עבירות תנועה נוספות כגון אי מתן זכות קדימה המהוות נסיבות מחמירות לעבירה.
- במידה ומדובר באירוע הכולל תאונת דרכים, יש לבחון את דו”ח בוחן ואת תעודות תע”צ וכו’.
לעניין המצלמה יש לבדוק כיול המכשיר, את התמונות המצורפות לדו”ח ויתר נסיבות העניין. לאור המשפט העקרוני המתנהל בעניין המצלמות, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה על מנת שזה יוכל להמליץ לכם כיצד ובאיזה אופן לפעול על מנת שניתן יהיה לצאת מדו”ח זה בשלום.
לסיכום:
כמובן שיש חובה לציית לתמרורים ובכלל זה לסימן האור האדום וסימנים אחרים בכבישים. אי ציות לתמרורים יחשב עבירה תנועה לרבות רישום דו”ח כספי אשר נקודות משרד הרישוי לצדו.
עבירת רמזור אדום הינה עבירת ברירת קנס אשר לצידה 10 נקודות. כאשר מדובר באור אדום אשר חלפו 5 שניות לפחות יקבל הנהג הזמנה לדין ללא מתן אפשרות להגיש להישפט. במידה והנהג לא ביצע את העבירה (טוען למשל שעבר ב- אור ירוק). באפשרותו לבקש להישפט תוך 90 ימים מרגע המצאת הדו”ח לידיו ובכך להימנע מניקוד במשרד הרישוי.
כמו כן, ברגע מדובר בנהג חדש, הרשעה בעבירה זו תביא לכך שיופעלו כנגדו אמצעי תיקון כגון טסט ו/או תאוריה וכן הוא יהיה נהג חדש למשך שנתיים נוספות.
למשרדנו יש את כל הכלים והיכולות המשפטיות לטפל בעבירות אלו על מנת להביא למחיקת הניקוד או זיכויו של הנהג בדין.
אזהרה: חשוב לציין כי מאמר נסיעה ברמזור אדום, נועד לתת מידע אינפורמטיבי בלבד ואינו נועד לשמש כ- ייעוץ משפטי. לפני כל פעולה יש להתייעץ עם עו”ד תעבורה ואין כותב המאמר ו/או האתר אחראי על שום נזק מכל סוג שייגרם לאדם שיסתמך על מאמר זה.